About And Experience

intro

Als musicus weet je hoe heerlijk het is om een stuk goed in de vingers te hebben. Maar ook wat ervoor nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Feilloze techniek is belangrijk, natuurlijk. Maar ontspanning tijdens het studeren – mentaal én fysiek – net zo. Studeer je in rust, dan boek je sneller, beter en duurzamer resultaat, en voorkom je blessures. 

 

Helaas heb je geen ‘aan/uit-knop’ voor een ontspannen lichaam. Als dat zo was, zou de muziekwereld er heel anders uitzien. Wél kun je dingen doen om niet te verkrampen achter de piano. In mijn ruim veertigjarige carrière als pianodocent heb ik een methode ontwikkeld. Een gereedschapskist voor vakmusici: Geïntegreerd Studeren. 

 
 

geïntegreerd studeren

‘Geïntegreerd’, omdat het inzichten uit allerlei vakgebieden combineert, van neuropsychologische wetmatigheden over hoe je iets in de vingers krijgt tot adem-, concentratie- en leertechnieken. Met deze studeermethode leer je effectief omgaan met allerlei blokkades, of deze nu lichamelijk of mentaal zijn, bewust of onbewust. Als resultaat boek je meer vooruitgang.